Probiotisk hudvård – därför fungerar det så bra!

Boosta de goda bakterierna med Pre- och Probiotika

Det pratas väldigt mycket om både prebiotika och probiotika inom hudvård, även att ta probiotika invärtes. Du kanske har provat och märkt dess fördelar? Probiotika är levande, bra bakterier. Dessa kan delas in i olika stammar och ju fler bra bakterier från olika stammar vi har i kroppen, desto bättre sägs vårt immunförsvar bli och ju bättre mår vår kropp. Men det är som sagt inte bara för invärtes bruk vi nu hittar dessa goda bakterier utan också i hudvård. På vår hud finns flera miljoner bakterier som lever i symbios med våra mänskliga celler. De goda bakterierna är viktiga för att huden ska må riktigt bra. De skyddar huden mot angrepp från dåliga bakterier och de stärker också hudens skyddsbarriär, hudens immunförsvar. Probiotika i hudvård förebygger hudens åldrande, kan hjälpa vid hudirritationer och även vid akne men ger också huden en fantastisk lyster då det också ökar fukthalten i huden.

 

Probiotisk hudvård – därför fungerar det så bra!

 

Goda bakterier trivs i sura miljöer så det är viktigt att hålla ett lågt pH-värde på huden. 4,5-5 är det optimala pH-värdet för en sund hud. För att sänka hudens pH så kan man använda ett ansiktsvatten eller andra ansiktsprodukter med lågt pH. För att kunna ha levande probiotika i hudvård krävs en mycket avancerad formula eftersom bakterierna är mycket sköra och lätt kan bli overksamma. I Marina Miracles produkter finns probiotika från 12 olika stammar. Varumärket har utvecklat en egen probiotika som till hundra procent synkroniserar med de olika ansiktsprodukterna och dess funktioner. Kulturerna framställs av fermenterade bär och grönsaker och ger ett ferment som är oerhört näringsrikt för huden. Den är fullspäckad med vitaminer, enzymer och syror som verkar både uppstramande och ger en antioxidant effekt. Probiotikan gör att andra växt- och örtextrakt lättare bryts ner, molekylerna blir mindre och huden kan tillgodogöra sig alla de verksamma ämnena på ett bättre sätt.

Använd en riktigt skön rengöring som är mild och som tillför huden en massa goda bakterier:

Marina Miracle Sweet & Creamy Oil Cleanser är en oljerengöring som förvandlas till en krämig konsistens vid kontakt med vatten. Den avlägsnar all makeup och rengör huden på djupet. Innehåller probiotika från broccoli, alfalfa och tomat, berikar huden med enzymer, antioxidanter och vitaminer och ger huden rätt PH-balans.

Lägg en härlig ansiktsmask och låt goda bakterier från probiotika göra underverk för din hud, medan du unna dig själv en riktigt skön och lugn stund:

Marina Miracle Shea Hydration Mask är probiotikan tillverkad av grönt te och aloe vera. Det är en djupt återfuktande mask med fantastiks doft av gröna äpplen som ger huden aktiva näringsämnen. Fruktsyra från äpple verkar lätt exfolierande och slussar ner fukt och näring djupare ner i huden. Mineralrikt pärlemopuder ger huden en fräsch lyster.

Marina Miracle Rosehip Peeling Mask kommer probiotikan från fermenterat socker. Det är en djuprengörande mask med vitlera som skonsamt avlägsnar orenheter och smuts. Sockerkorn från råsocker exfolierar och avlägsnar döda hudceller. Vårdande nyponförolja från norska vildnypon ger fantastiskt fin näring till huden och gör också att masken inte stelnar. Huden blir jämn, ren & fräsch och får en otroligt härlig vitalitet som syns.

Använda en anti-pollution cream som ger huden ett behövligt extra skydd under dagen:

Marina Miracle Acai Hydra Cream är en lätt ansiktscreme som är särskilt framtagen för att appliceras ovanpå Marina Miracle face oils. Creamen ger extra näring och skyddar huden mot föroreningar. Innehåller 70% probiotika som kommer från acaibär, hallon och norsk brännässla. Creamen har en fräsch doft av acaibär och en silkesmjuk konsistens som snabbt går in i huden och gör den mjuk, strålande frisk och motståndskraftig.

 

 

 

Murad Prebiotic 4-in-1 MultiCleanser Antibakteriella rengöringar är bra på att ta bort dåliga bakterier, men tyvärr också ta några av de goda bakterierna med sig. När de goda bakterierna tas bort, kan problem uppstå i huden.
Prebiotic 3-in-1 Multimist och Prebiotic 4-in-1 Multicleanser närar huden med prebitoka, vilket ökar hudens fuktnivå och ger en sundare hud. Ger balans till hudens mikrobiom, vilket är den samling av bakterier som lever på huden.

 

maria akerberg flower freshener 250 ml

 

Maria Åkerberg Neroli, lemon och flower freshener innehåller probiotiska mjölksyrabakterier som håller huden frisk och full av lyster. De mjölksyrabakterier som de använder är Lactobacillus casei och Lactobacillus acidophilus som skyddar huden mot onda bakterier. Mjölksyrabakterierna är redan inaktiverade, vilket innebär att det inte skapas någon tillväxt i produkten.