Fem tecken på stressad hud

nyhet dr dennis gross superfoods

STRESS PROOF YOUR SKIN!
Vi lever allt mer i en stressad värld som inte bara påverkar vårt inre utan även vårt yttre, vår hud. Trött, glåmig hud med hudutslag, röda partier eller bekymmersrynkor.  Stress är ofta främsta orsaken till varför vi besöker SPA och vårdar vårt inre genom att boosta kroppen med näringsrika produkter och superfoods. Men vi får inte glömma vårt yttre med näringsrika produkter som kan arbeta på de problemområden vi kanske har. Vid stress är kroppen inställd på »fight or flight«, vilket innebär att kroppen prioriterar vitala organ (njurar, lever, lungor, hjärtat och hjärnan) – inte huden. Detta minskar tillförseln av antioxidanter, syre och näring till huden.

Fem tecken på stressad hud

  • Bekymmersrynkor
  • Röda partier
  • Glåmighet
  • Hudutslag
  • Trötta ögon

Dr Dennis Gross har nyligen lanserat B3Adaptive SuperfoodsTM Complex på den svenska marknaden. Serien består av mikrokapslar med superfoods, adaptogener och niacinamid, en ren dunderkur som effektivt behandlar hud som utsatts för stress med ingredienser utöver det vanliga. Serien består av en 24-timmars ansiktskräm, serum och ögonkräm.

dr dennis gross superfoods

 

Stress Rescue Super Serum 
För motståndskraftig hud full av ungdomlig lyster, serumet förbättrar och förebygger tecken på stressad hud såsom bekymmersrynkor, irriterad hud och glåmighet.

Stress Repair Face Cream
För återfuktad, hälsosam hud full av lyster. Förbättrar och förebygger tecken på stressad hud såsom torrhet, rodnad och bekymmersrynkor.

Stress SOS Eye Cream
För strålande, ungdomlig hud runt ögonen. Förbättrar och förebygger syn-liga tecken på stress såsom trötta ögon, bekymmersrynkor och svullnad.