Varför ska man använda ett serum?

is clinical social media

Det pratas väldigt mycket om att boosta sin hy på djupet med hjälp av serum, men vad är ett serum egentligen? Vi ger dig en liten förklaring och även några tips på serum från populära iS CLINICAL

Varför ska man använda serum under sin dag och nattkräm?

Ett serum är ett koncentrat av aktiva ingredienser för att öka effekten och därmed resultatet du vill ha av din hudvård. Ett serum kan göra underverk för din hy om du använder rätt för dag och natt. Ett klokt val kan vara att använda ett serum som innehåller starka antioxidanter på dagen under sin dagkräm. Detta gör att huden får högre motståndskraft mot fria radikaler och yttre påverkan och därmed så åldras huden inte lika snabbt som den annars hade gjort.

Ett märke som har höga koncentrat av aktiva ingredienser är IS CLINICAL som har både dag- och natt serum. Vill du ha ett serum på dagen och få anti-age effekt så är Super Serum Advance+ jättebra. Det passar alla hudtyper som vill jobba anti-age förutom om du är känslig i huden. Då rekommenderar vi istället att du använder Pro-Heal Serum Advance+. Dessa serum innehåller höga halter av vitamin C som maximerar effekten och förstärker anti-age egenskaperna och de kraftfulla antioxidanterna hjälper till med hudutjämnande effekter. Super Serum Advance+ hjälper även till med jämnare hudton så den har en utjämnande effekt på pigmenteringar.

Varför ska man använda ett serum?

Serum på natten

På natten vilar och renas huden efter dagens yttre påfrestande så då behöver huden hjälp med att stimulera cellförnyelsen och reparera huden. Ett av de mest populära nattserum är från IS CLINICAL Active Serum. Den verkar anti-age, pigmentutjämnande och även anti-akne. Detta gör att den passar både yngre och äldre personer. Den har en lätt kylande och lite pirrande känsla när man lägger på den. Dropparna går snabbt in i huden och över kan du lägga valfri nattkräm som passar din hudtyp. Känns din hud trött och behöver en energiboost ska du sova med Poly-Vitamin Serum under din nattkräm. Ökar vitaliteten i huden och ökar microcirkulationen.

Varför ska man använda ett serum?

IS CLINICAL´S

Serum är otroligt koncentrerade och dryga. Några droppar sprider du ut över ansiktet och de går snabbt in i huden. Dessa droppar kan vara avgörande för resultatet du får av din hudvårdsrutin. Tänk på att alla serum ska appliceras på ordentligt rengjord hud så de lätt kan tränga ner i huden. Därefter ska fuktkräm appliceras och ska du utsättas för sol så ska du använda ett bra UV-skydd.

För att ta del av alla våra serum hittar du det HÄR